Det var inte tidig morgon inte heller kväll, men det går att skapa perfekt luciastämning mitt på dagen. Aktiva Seniorer i Köping kan den konsten. Ljuset släcktes ner och rullgardinerna stängde ute den låga solen. Dörren öppnades och in trädde Lucia med stort följe, av tärnor, stjärnflickor och tomtar. Det var ljuvligt att åter höra de välkända sångerna och några av modernare slag. Luciatåget bestod av elever från Scheeleskolans avgångsklasser. Lucian, Sandra Daho, bar den tunga ljuskronan och tillsammans med uppvaktningen bjöd de på ett stiligt och välsjungande program.

Vi Aktiva Seniorer hade före tablån avnjutit julbordet med skinka, ost och grönt samt risgrynsgröt med tillbehör. Jullunchen är det program som lockar flest gäster, idag 68 personer.
Redan när vi kom bjöds det på Glöggmingel, en trevlig tradition som ger tillfälle att bekanta sig med varandra. På inträdesbiljetten blev det senare dragning av tre paket.

Bo Olsson gav några glimtar ur vårens program, utflykter och föreläsningar.

Bengt Rosberg, dagens värd, tackade jullunchkommittén för en perfekt genomförd jullunch. Rosberg påminde om nästa möte, då vi skall få en inblick i modern släktforskning.

Vi önskade varandra God Jul efter en god och trevlig jullunch.