När Aktiva Seniorer bjuder in till Jullunch och Lucia, kommer många. Vi minglade i Forums foajé med glögg och pepparkaka i handen tills Festkommittén bjöd in till julmaten. Doften av vörtbröd och skinka lockade och locket på den stora grötgrytan togs av. Festen kunde börja.
Till kaffet och lussekatten delade ordförande Bengt ut sina frågor hämtade från aktuella händelser i Arboga, Köping och Kungsör. 1 x 2 funderingar, fyra hade 10 rätt av 11, bravo.
Vid dragning på nummerlotten fick tre medlemmar julpaket.

Ljuset dämpades och de långa rullgardinerna stängde ute solljuset. Dörrarna slogs upp och Lucia med uppvaktning skred in.

Lucia Maja Sköld. Foto: Åke Dahlqvist
Lucia Maja Sköld. Foto: Åke Dahlqvist


Scheeleskolans Lucia, Maja Sköld, bar ljuskronan värdigt och vackert. Tärnorna och en gosse samlades kring henne. Lucian inledde med en välkomnande vers och kören fyllde på med ”Ljuset i Advent”.
Leonard Cohens ”Halleluja” strålande framfört följdes av flera välkända sånger och verser.
”Julen är här” en relativt ny julsång framfördes fint, ”I light a candle for you” likaså.
Vackert att höra Luciasången på svenska och italienska vid in och utgång.
En oskriven lag att applådera efter att luciatåget gått ut, nu steg applåderna och fyllde rummet. Stort tack till de tjugotal eleverna och musiklärarna från Scheeleskolan.

Lucia - några tärnor. Foto: Åke Dahlqvist
Lucia - några tärnor. Foto: Åke Dahlqvist


Åter till verkligheten, lamporna tändes, rullgardinerna upp.
Innan vi bröt upp tog Bengt Rosberg till orda, hälsade oss välkomna till vårens första program ”Upptaktsmötet” den 10 januari. Sopplunch med underhållning av ”Rockkören” och tackade alla medlemmar för i år samt önskade alla

God Jul och Gott Nytt År!