Festkommittén i Aktiva Seniorer serverade köttsoppa vid upptaktsmötet den 10 januari. 50 medlemmar hade samlats och stämningen var som vanligt hjärtlig och varm.

Ordförande Bengt Rosberg var glad att så många kommit till vårens första möte. Han delade ut tipsfrågor vid kaffet och när rätta svaren kom hade fem personer alla rätt.

Rockkören hade kontaktats om de kunde underhålla och visst, de kom. Dubbeldörren slogs upp och in tågade, som vi trodde, hela Rockkören men de var ett fyrtiotal.

Rockkören fyllde festsalen med sång och glädje. Repertoaren, gamla kända låtar.

Dirigenten Jörgen Olsson presenterade kören som när alla är med är ca sjuttio medlemmar. De övar på Kulturskolan Folkets Park på torsdagseftermiddagar.

Han presenterade sig själv som novis men det visade sig att han var rätt man att leda denna ”pensionärskör”. Han och kören visade prov på den glädje som sång och gemenskap skapar.

”Love letters in the Sand”, ”Country Roads”, "Hello Mary Lou” och “Ja det var då min Vän” var några av körens tolv sånger vi fick lyssna på.

Applåder, applåder.

Kören avslutade med “Good Night Sweetheart it’s time to go”. Nu stående applåder.

Tack för att ni kom!

Nu var det dags att avrunda dagens upptaktsmöte. Bengt Rosberg presenterade nästa möte den 31 januari då rubriken är, ”Vad händer med papperstidningarna, Bärgslagsbladet och Arboga Tidning”.

Och meddelade att det finn platser kvar till varmvattengymnastiken i måndags- och torsdagsgruppen.

All information finns på Aktiva Seniorer Köpings hemsida.

Rockkören, Köping
Rockkören, Köping