Äkta Gåsmiddag serverades för Aktiva Seniorer den 8 november. Elever på restaurangskolan Culinaren gjorde dessutom sitt examensarbete.

Ordförande Bengt Rosberg hälsade alla välkomna och berättade om S:t Martin som år 371 gömde sig bland gässen för att undvika att bli biskop. Gässen skrik avslöjade honom och Martin blev biskop i Tours och som straff äts nu gås.

Eleverna uppställda på rad, presenterade maten och berättade mer om gåstraditionen.
Festen började med att glasen fylldes och svartsoppan serverades med krås som bestod av plommon, korv, hals, vinge och mage. All maten har från början till slut planerats och tillagats av eleverna.

Så dags för GÅSEN. Från stora brickor serverade eleverna oss gås, svartrot, brysselkål, rödkål och svartvinbärsgelé i päronhalvor. Vi skickade runt kulpotatis och sås. Allt perfekt. Äkta skånsk äppelkaka med vaniljsås, helt rätt.

Konversationen vid borden tilldelades naturligtvis den utsökta middagen och ordförande Rosberg påpekade att det var nu andra året vi Aktiva Seniorer samlades till Gåsmiddag och är nu en tradition som vi skall vårda.

Elever och lärare stod åter på rad. Bengt Rosberg tackade alla och fick våra varmaste applåder.

Rosberg meddelade att vid nästa programpunkt den 28 november ”Våra hobbies” träffas vi i Vuxenskolans lokaler.

Vi gäster på Culinarens restaurangskola önskade eleverna lycka till och mätta och belåtna gick vi hemåt i novembermörkret efter en Äkta Gåsmiddag.