Efterlängtad Lucia, en ljusbärare i decembermörkret.
Salen mörkades ner, Penny Fransson mötte luciatåget med att slåupp dubbeldörrarna.

Sången och Lucia med uppvaktning skred in. Ida Åhman Scheeleskolans lucia bar stolt den sjuarmade ljuskronan och 40 tärnor och en stjärngosse bildade en vacker fond för Lucia.
Lucia inledde med en välkomstvers och kören stämde in med ”Tänd ett ljus och låt det brinna”. ”Halleluja” och ”Nu tändas tusen juleljus” stämningsfullt och fint. Kören och flera solister framförde flera nyare och traditionella sånger.
Trevligt inslag var att lägga till rytm instrument till bl.a. ” Winter wonderland”.

Vi Aktiva Seniorer njöt av allt och mindes nog när vi själva stod i ett luciatåg unga och nervösa.
Lucia med uppvaktning lämnade oss med att sjunga Luciasången på Italienska.
Hela salen fylldes av applåder.

Någon frågade: varför applåderar man inte mellan sångerna? En fråga som söker sitt svar?

På flera håll har Aktiva Seniorer förändrat jullunchen till att servera julsmörgås. I dag har vi dessutom prövat modellen att var och en fick göra sina smörgåsar vid sittande bord. Med gott bröd, saftig julskinka, ost och grönt var det snart gjort och gott blev det.

Festkommittén som redan när vi kom bjöd på glögg och pepparkakor tog hand om allt till lunchen och såg till att luciatåget fick något läskande. Tack och applåder, så klart.

Bengts kluriga och aktuella tipsfrågor var svåra idag. Av 11 frågor hade 1 person 10 rätt och 6 hade 9 rätt. Stora flaskor julmust delades ut till duktigaste vinnarna.
En anmälningslista till Upptaktsmötet den 23 januari 2018 fylldes på.

Ordförande Bengt Rosberg önskade alla
God Jul och Gott Nytt År