Kåseri om Munktorpsteatern vid vårt månadsmöte den 9 oktober
Ja visst var det Jan Moreus, ordförande och eldsjäl för Munktorpsteatern med ett hundratal medlemmar och en premiär redan den 20 oktober, som hade mycket att berätta.

Vi är nog många som inte vet skillnaden på Munktorpsrevyn och Munktorpsteatern.
Så här är det sa Jan Moreus:
Munktorps bollklubb behövde pengar till idrottskläder och en revy kanske skulle ge lite intäkter. Sagt och gjort, Lennart Nilsson och Jan Moreus lyckades och revyn höll på i fem år.
Men de ville mer, Munktorpteatern bildades och har nu varit aktiv i 43 år.
Vi har i dag vår övnings- och rekvisitalokal i Munktorp. Vi köper in teaterstycken och musikaler som vi spelar upp på Forum i Köping.
En ordning som vi värnar är att ta regissör och producent ur vår egen grupp. Vi uppmuntrar att par är engagerade som t.ex. en är skådespelare medan maken/makan tar kassan.

I god tid på hösten skall nästa års program vara spikat för att alla förberedelser skall klaffa när vi börjar öva på vårkanten.
Oktober/november spelar vi ett teaterstycke eller en musical. Omkring ett femtiotal är då engagerade, skådespelare, skräddare, påklädare, garderobiärer, servering m fl.
Alla jobbar ideellt men vi har kostnader för inköp av teaterstycken ca 40 000: - och musicaler ca 100 000:-, kläder, musiker och lokalhyra mm. Publiken är viktig för oss, vi vill ge bra underhållning och att ni kommer betyder att vi kan fortsätta spela teater, poängterade Moreus.

Årets teaterstycke ”Den stora bluffen”är författat av Jan Moreus och Kjell Johansson spelades redan 1988. Börje Hallberg valde då musiken, Fats Wallers, och skrev sångtexterna. Allt blir sig likt förutom att då 1988 sprang man ut och in genom dörrar men då handlingen utspelar sig i en skyskrapa i New York är det hissar denna gång.
Jan Moreus lät oss få reda på att 2019 års uppsättning blir ett teaterstycke ” Hjälten från Dåvö”.
Moreus kunde även berätta att munktorpsensemblen har en showgrupp ”HITS” som uppträder på restaurang Harrys, en grupp ungdomar. Det är en trygghet för framtiden och för Munktorpsteatern.

Ordförande Penny Fransson tackade från oss alla med Biets honungsburk.

Kaffepaus med läckra smörgåsar och liten kaka smakade gott.

Bengt Rosberg hade frågor i beredskap, pennor delades ut och vi ett fyrtital medlemmar försökte att lösa de aktuella frågorna. Fem medlemmar hade alla tio frågorna rätt. Bra gjort!

Bowling har kommit i gång och spelas onsdagar kl. 10.00. Platser finns för vattengymnastiken och lyriken passade ordförande på att informera.

Vård och omsorgen i Köpings kommun vill att vi svarar på en enkät. Enkäten finns att länkas vidare från vår hemsida. Hur vill du i framtiden få information om pension, bostadsbidrag eller äldrevård, över dator/nätet/ eller telefon eller broschyrer är vad man vill med enkäten.

Penny tackade alla som kom.