Den 29 mars träffades Aktiva Seniorer på Forum för att få höra om säkerheten för dig som kund i bank.

Från sparbanken kom Jan Ulväng och Jakob Stjernfeldt.

Vi fick först lite fakta om vår lokala bank. Den har funnits i 177 år. Banken finns i Köping, Arboga och Kungsör. Banken har inga aktieägare utan ägs av oss alla som nyttjar banken. Det finns 80 personer anställda. Sparbanken har som policy att personliga möten är viktigt och har därför rustat upp banklokalen och kommer att fortsätta att ha kontoret öppet i Köping. Varje år delas pengar ut från vinsten till den lokala idrotten och kulturen.

Därefter fick vi information om Swish och mobil bank id. Banken står till tjänst med att hjälpa de kunder som behöver hjälp att komma i gång med dessa tjänster. För den egna säkerheten lämna aldrig ut dina koder till okända som hör av sig på telefon eller mejl.

Kontanthanteringen har minskat den senaste åren och pandemin har gjort att minskningen har eskalerat.

Sedan fick vi en genomgång av olika sorters fullmakter. Även här kan banken hjälpa till med att ta fram den sorts fullmakt som man behöver.

Vi fick ställa många frågor och fick många bra svar.

Träffen avslutades med kaffe och bulle. Nästa träff är redan den 5 april klockan 14.00 på Forum där vård och omsorgschefen Annasarah Pavasson informerar om att bli äldre i Köping.