Utflykt till Jazzens Museum i Strömsholm, 2013-04-23.

Aktiva Seniorer Köping mottogs av Rolf Carvenius som byggt upp och skapat ett museum helt i jazzens tecken.

Vi bjöds in till en kaffestund i det New Orleans liknande museet. Vid entrén tittade vi upp på stilriktiga balkongräcken i järnplåt. Inne möttes vi av jazzens mest framstående artister på foton och målningar. Carvenius fattade klarinetten och spelade ”Stardust” a cappella. Klarinetten har en gång tillhört Arne Domnérus. Rolf Carvenius berättade fängslande om artister som varit här och som han fått goda relationer till.

Rolf Carvenius och hans medarbetare startade allt det här år 1999. ”Royal Garden Café och Restaurant”, den storslagna uterestaurangen med scen, har fyllt 15 säsonger med jazz och mat.

Museet som innehöll allt som en ”Music lovers” kan önska, bl.a. Louis Armstrongs brev och Charlie Normans skivsamling och piano. Samlingen innehåller 1500 föremål, allt fint presenterat i flera mindre rum och med Carvenius spirituella guidning blev besöket oförglömligt.

En anekdot: en signatur av Louis Armstrong, mycket unik, hade satts i glas och ram. En hotellreceptionist kände igen signaturen och sa "det där är Lasse Lönndals signatur".

Bardisken som målats som ett pianotangentbord fick Charlie Normans gillande och namngav det till ”Charlies Bar”.

Vi Aktiva Seniorer tackade för några trevliga timmar trots att det var kallt inne. Vi återkommer i sommar då här skall bjudas på fina arrangemang.