×

fel

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /bildspel/25_ars_jubileum/ is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Aktiva Seniorer Köping firade 25 år med fest på Culinaren. Bengt Rosberg och Penny Fransson, kvällens värdar tog emot med mingel. Dörrarna slogs upp till festlokalen. Bengt Rosberg hälsade alla välkomna och vände sig speciellt till Britta Kempe som för 25 år sedan startade föreningen.

Ordf Bengt Rosberg, Kurt Karlsson och Britta Kempe
Ordf Bengt Rosberg, Kurt Karlsson och Britta Kempe

Bengt tog mikrofonen och bjöd Kurt Karlsson och Britta Kempe till podiet och ställde frågor om föreningens bildande och aktiviteter. Britta berättade att hon hade fått uppdrag av Medborgarskolan att samla intresserade och fick ihop till en interimsstyrelse och som ringar på vattnet växte medlemsantalet. Kurt, med ett rikt minnesarkiv, gav oss del av roliga resor och speciella händelser som lockade till skratt och igenkännelser.

Som tack fäste Bengt en stor ros på Britta och Kurts blus/kavaj.

Kaj Svartström, som representerade förbundsstyrelsen, framförde gratulationer och överlämnade en penninggåva. Gåvan hade stipulerats att gå till välgörenhet och A/S Köping har adresserat gåvan till stöd för UNHCR, FN:s flyktingorgan, och dess arbete för att skydda utsatta människor på flykt. Kaj har funnit i arkiven att A/S Köping blev den femte i ordningen i Sverige och idag finns 50 föreningar med över 20 000 medlemmar.

Restaurangskolan bjöd på elegant upplagd skaldjurskanapé. Eleverna på restaurangskolan, artiga och trevliga, såg till att alla 50 deltagarna trivdes. Varmrätten, en fläskstek med vinsås och potatisrosett med svamp, mycket gott.

Gull-Maj Sandberg presenterade en liten sammanställning över de senaste fem åren med några glimtar ur programmen.

Fransk choklad tårta och kaffe, perfekt avslutning på måltiden.

Kvällens underhållning svarade Lina Adolphson och Örjan Lindvall för. Proffsiga som de är, var de bara att njuta. ”Solen lyser även på liten stuga” värmde våra hjärtan, liksom flera välkända sånger.

Örjan lekte lätt på tangenterna och ackompanjerade fint till Linas tolkning av Edith Piaffs ”La Vie En Rose” och ”L'Hymne à l'amour”. Extranummer, så klart, ”Hello Young Lovers”.

Ordförande Bengt Rosberg tackade för den fina underhållningen och önskade oss alla en fortsatt trevlig kväll.

{gallery}/bildspel/25_ars_jubileum/{/gallery}