Den 22 november var det åter dags för den traditionella gåsmiddagen på Culinaren. Vi var 30 förväntansfulla aktiva seniorer som mötte upp. Ordförande Penny Fransson hälsade alla välkomna till en trevlig kväll med god mat och gemytlig samvaro.

Det var som vanligt Ullviskolans elever från tredje årskursen som stod för matlagning och servering under Calle Rosenstams ledning. Två av eleverna skulle bli betygsatta som servitörer under kvällen och kände nog lite extra press.

En av kockarna hade deltagit i en tävling med kockelever från många europeiska länder och lyckats så bra att det blev en silverplats. Han hedrades med en varm applåd.

Måltiden inleddes med en välkomstskål och solosång av Bosse Esteklev och detta satte tonen för resten av kvällen.

Den första rätten på menyn var naturligtvis svartsoppa med krås och till det serverades ett Madeiravin och ville man ha ett alkoholfritt alternativ blev det Kullamust på äpple, hallon och med smak av mynta. Huvudrätten helstekt gås serverades med brunpotatis, gräddsås, geléfyllda päron och smörkokt brysselkål. Till det drack vi ett rött vin, Maison de la Vilette 2016, en Pinot Noir från Frankrike. Det alkoholfria alternativet var Klassisk Kullamust på äpplen från Mjöhult.

Det hela avlutades med äppelkaka med vaniljsås och ett porlande muskatvin från Castagnole, Italien eller det alkoholfria alternativet iste med smak av persika och hibiskus.

Alla var rörande eniga om att det var en härlig tre-rätters middag med goda drycker vilket alternativ man än föredrog. Eleverna var verkligen duktiga både vad gällde matlagning och servering.

Stämningen var på topp och alla verkade trivas och hålla samtalen i gång under de tre timmar vi träffades och alla såg fram emot att fortsätta med traditionen nästa år.